Nordjyske Banks foreningspris 2024

Vi er blevet nomineret til prisen

LØB 4 SAGEN

I foreningen er vi stolte, glade og ydmyge...vi gør det blot - fordi vi kan.            Læs hele prospektet - som ligger til grund for indstillingen.Indstillingen er beskrivelsen af hvad  Løb 4 Sagen står for...den giver et fuldstændig klart billede, kommer helt ind til benet og bagom tanker, laden og gøren i foreningen. 


Læs indstillingen..


Dan Højgaard Kristensen + hele hans familie arrangerer events med løb/gang, hvor alt profit doneres til Kræftens Bekæmpelse. Der er plads til alle høj som lav, for der er altid fokus på det sociale. Det handler ikke om at vinde, men om at være med, og det stråler ud af Løb 4 Sagen. Her er en velgørende forening, som gør en mærkbar forskel på lokalt såvel som nationalt plan, som både vægter fysisk og mental sundhed og prioriterer holdånden og fællesskabet.

Hvem er Løb 4 Sagen:
Foreningen er en frivillig nonprofit forening, centreret om at ville gøre noget godt for andre igennem motion, som avler et sundt helbred, mentalt såvel som psykisk.

Bestyrelsen består af fem personer, hvor daglig leder og formand er Dan H. Kristensen. Foreningen har en ukuelig tiltro til, at alle kan bidrage med noget, og derfor mangler der ingen frivillige kræfter, der er altid folk, som stiller op, uanset om det er til de helt store events, som trækker flere hundrede mennesker, eller om det er til de mindre sociale aktiviteter.

Tilgangen i Løb 4 Sagen: Værdibaseret velgørenhed, som smitter positivt af på deltagerne. Ved at dyrke motion sammen, skabes der sunde fællesskaber, hvor der er plads til alle, om man er garvet idrætsudøver eller nybegynder. Foreningen Løb 4 Sagen arrangerer motionsløb og vandreture, men ud over det rent sportslige, så har foreningen også øje for det sociale, hvorfor foreningen har trofaste deltagere, som vender tilbage gang efter gang. Her er der plads til alle og brug for alle.

Hvorfor Løb 4 Sagen:
Baggrunden for foreningens opståen skal ses i lyset af et kræftforløb. Dan H. Kristensen blev i 2018 ramt af modermærkekræft, hvorefter han straks blev sat i et kræftpakkeforløb med alt, hvad dertil hører af operation osv. Samme år er Dan i USA på ferie med familien, og her skal han løbe San Fransisco Marathon, hvor der bla. løbes over Golden Gate Bridge. Under løbet og midt på broen går det op for Dan, hvor heldig og taknemmelig man bør være over for det Danske velfærdssystem, og her i disse minutter støbes fundamentet til det, der i dag er et samlingssted for velgørenhed og motion, som går hånd i hånd. En platform, hvor der er plads til alle, uanset niveau og hvem man er.
Mantraet i Løb 4 Sagen: Forskning viser at velgørenhed smitter positivt af på ens helbred - Mennesker, der er gode ved andre, har et bedre helbred.

Formålet i Løb 4 Sagen:
Formålet med foreningen var i første omgang at arrangere det årlige Sæbyløbet Knæk Cancer. Senere har det udviklet sig til, at der henover året afholdes mange andre motionsarrangementer, løb, socialrun, trailture og challenges. Foreningen vil med diverse events give deltagerne mulighed for at opleve steder, hvor man måske ikke er vant til at færdes. Der kræses for detaljerne og det sanselige, så selv dem, der bor i Sæby oplever at kommer ud på naturskønne ruter, steder og stier, som man ikke har betrådt før. Udover at arrangere oplevelser ønsker foreningen samtidig at være med til at sælge og sætte Sæby på landkortet.

Foreningen udbyder arrangementer til alle - ung som gammel. Noget alle kan identificere sig med - det at komme ud i naturen og måske få sved på panden. Ofte løber og går vi for vor egen skyld, men nogle gange kan man slå to fluer med et smæk, og dette er tilfældet i alt, hvad vi i foreningen står for - vi vil være med til at løfte folkesundheden - samtidig med at alle deltagere får en god oplevelse, og ikke mindst - så er alle med til at støtte en god sag. Visionen er, at foreningen Løb 4 Sagen og Sæby skal være centrum i Nordjylland - når der tales velgørende motionsløb på Danmarks bedst opmærkede - og naturskønne ruter.

Løb 4 Sagen som forandringsagenter - Hvad Løb 4 Sagen ønsker at bidrage med:
I foreningen Løb 4 Sagen åbner de deres hjem og hjerter, og de er ikke bange for at tage de svære snakke, tværtimod opfordrer de til det, at ingen skal stå alene uanset, hvilke vanskelige livsomstændigheder man måtte være blevet ramt af.

Som formanden Dan siger, der selv har kræft tæt inde på livet, så er det ikke snakken, der er det farlige, det er stilheden, der gør ondt. Når venner, familie, naboer skifter fortov, fordi de er bange for at gøre nogen, som er ramt af en svær livsomstændighed, ked af det, så er det lige modsat, det er distancen, som smerter, og derfor tages der livtag med tabuer, når foreningen inviterer til aktiviteter, som trækker deltagere fra hele landet. Her er der altid plads til kram og et rungende hep, som kaster bølger igennem hele kroppen, for tiltroen til man lykkes med det mål, man har sat sig for, støttes ubetinget.

Løb 4 Sagen ønsker at gøre en forskel for andre på flere plan ved at promovere motion, give lettere adgang hertil og skabe sammenhold og opbygge livsvigtige netværk.

Hvad får man igennem foreningen Løb 4 Sagen:
Her er garanti for god stemning, for at blive set, hørt og anerkendt. Der er vitterlig plads til alle, og der heppes på dem, som er vant til at motionere, men i endnu højere grad på dem, som er i gang med noget nyt og er på vej til at nå deres første milepæl.

Hvad har Løb 4 Sagen allerede opnået:
1000 deltagere har samlet været igennem Løb 4 Sagens prisbillige arrangementer, og deltagerne kommer fra store dele af landet. Alt hvad der laves af overskud på arrangementer, doneres primært til Cancer forskning og patientstøtte. Foreningen Løb 4 Sagen har siden starten i 2021 doneret knap 150.000 kr., som kommer fra glade deltagere.